Duurzaamheid en milieu

Bij Printis maken we voor het digitaal drukken gebruik van HP Indigo technieken. (ElectroInk-technologie) Een bewezen druktechniek die de hoogste standaard in de grafische industrie weet te halen. Deze drukpersen zijn CO2-neutraal geproduceerd en geven zo min mogelijk afval en gebruiken zo weinig mogelijk , uiteraard duurzame, energie. De HP Indigo digitale persen zijn ontworpen met het milieu in gedachten, rekening houdend met de volledige productlevenscyclus, supply chain en het einde van de levensduur. Daarom zijn HP Indigo-persen de juiste oplossing voor printbedrijven die zich inzetten voor het maximaliseren van de voordelen van digitale print voor het milieu, inclusief het verminderen van verspilling en stroomverbruik per afgedrukte pagina. Het resultaat geeft tevens het grootste kleurenspectrum in promotioneel drukwerk weer. Brochure duurzaamheid HP Indigo

Voor het offsetprocedé* maken we gebruiken van plantaardige inkten en drukken we zonder de toevoeging IPA (alchohol). Op onze website vind je uiteraard 100% gerecyclede papiersoorten en tevens papiersoorten voorzien van het FSC certificaat. Onze verpakkingsmaterialen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

*Digitaal drukken op onze HP Indigo leidt tot een aanzienlijke vermindering van de afvalproductie ten opzichte van de traditionele offsetdrukken.